یزدفردا: نشست مشترک اتاق بازرگانی یزد با سفیر چین در ایران، با هدف ایجاد بستری برای توسعه همکاری‌های دوجانبه برگزار شد.

به گزارش یزدفردا: در این نشست فعالان اقتصادی یزدی با تشریح ظرفیت‌های منحصربه‌فرد استان، بر عزم جدی خود برای گسترش تعاملات اقتصادی با چین تأکید کردند.

رئیس اتاق بازرگانی یزد، با اشاره به ثبت جهانی شهر یزد در یونسکو، این شهر را نمونه‌ای از سخت‌کوشی و همت مردم ایران دانست که در دل کویر، تمدنی جهانی را بنا نهاده‌اند.

مجتبی دستمالچیان با تأکید بر هم‌زیستی مسالمت‌آمیز ادیان مختلف در یزد و نقش مؤثر یزدی‌ها در رونق اقتصادی مناطق مختلف جهان، افزود: یزد با برخورداری از مزیت‌های ویژه در حوزه‌های معدن، صنعت، کشاورزی و تجارت خارجی، استانی پیشرو در اقتصاد کشور محسوب می‌شود.

دستمالچیان با اشاره به ظرفیت‌های معدنی یزد به‌عنوان دومین استان معدنی کشور، توانمندی‌های صنعتی استان در تولید کاشی و سرامیک، شیشه، سیم و کابل، نساجی، فولاد و قطعات فلزی را یادآور شد و تصریح کرد: بسیاری از محصولات یزدی توان رقابت در بازارهای بین‌المللی را دارا هستند.

وی همچنین با اشاره به موفقیت کشاورزی یزد در تولید محصولاتی چون پسته، انار، زعفران، گیاهان دارویی و محصولات گلخانه‌ای باوجود اقلیم خشک، بر نقش پررنگ استان در صادرات کالا به اروپا تأکید کرد.

رئیس اتاق بازرگانی یزد با اشاره به مزیت‌های استان در زمینه انرژی خورشیدی، پیشنهاد انعقاد تفاهم‌نامه بین اتاق بازرگانی یزد و یکی از اتاق‌های بازرگانی چین را مطرح کرد و آمادگی استان را برای پذیرش هیئت‌های سرمایه‌گذاری چینی و همکاری در زمینه انتقال دانش و فناوری، به‌ویژه در حوزه پنل‌های خورشیدی اعلام کرد.

گردشگری؛ پلی برای تبادل فرهنگی و اقتصادی

اصغر آقا نبیل، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق یزد نیز در این نشست با معرفی یزد به‌عنوان یکی از کهن‌ترین و متمایزترین شهرهای ایران و مقصدی مهم برای گردشگری فرهنگی و تاریخی در آسیا، از وجود زیرساخت‌های مناسب و واحدهای اقامتی فعال در استان خبر داد.

وی با اشاره به وجود موزه‌های تخصصی، موسسات، پارک‌ها و مجتمع‌های گردشگری همچنین دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان گردشگری مجرب (از جمله راهنمایان چینی‌زبان) در یزد، پیشنهاداتی برای همکاری در حوزه گردشگری ارائه کرد.

طراحی و اجرای تورهای گردشگری ویژه گردشگران چینی با دعوت از بلاگرهای فعال، تقویت پیوندهای دانشگاهی و علمی در حوزه گردشگری پایدار، برگزاری هفته‌های فرهنگی مشترک و نمایشگاه‌های صنایع‌دستی، راه‌اندازی رستوران تخصصی چینی در یزد و برگزاری جشنواره غذا و فرهنگ چین و ایجاد خانه فرهنگ چین در یزد از جمله پیشنهاداتی بود که نبیل در این جلسه مطرح کرد.

یزد؛ قلب تپنده صنعت و معدن ایران آماده سرمایه‌گذاری و ورود ماشین‌آلات

علی فرشاد پور رئیس کمیسیون بازرگانی داخلی و واردات اتاق نیز یزد را قلب تپنده صنعت و معدن ایران و مرکزی مهم برای لجستیک و ترابری دانست.

وی با اشاره به موقعیت ممتاز یزد به‌عنوان محور ارتباطی شمال و جنوب و شرق و غرب کشور، این استان را مکانی ایده‌آل برای توسعه خطوط ریلی و تسهیل تجارت بین‌المللی معرفی کرد.

فرشاد پور با تأکید بر اهمیت عناصر نادر خاکی موجود در یزد، به ویژه لیتیوم، از شرکت‌های چینی برای سرمایه‌گذاری مشترک در زمینه استخراج مواد معدنی و بازسازی تجهیزات معدنی دعوت کرد.

وی همچنین با اشاره به ارتباط گسترده بین تجار یزدی و چینی در زمینه کاشی و سرامیک، خواستار گسترش همکاری‌های مشترک در این زمینه شد و بر آمادگی یزد برای تولید بزرگ‌ترین محصولات کاشی و سرامیک با سرمایه مشترک و صادرات آن‌ها به بازارهای جهانی از طریق چین تاکید کرد.

انرژی خورشیدی؛ فرصتی برای همکاری در توسعه پایدار

شکوهی، دبیر کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی یزد، با اشاره به 330 روز آفتابی و زاویه تابش مناسب در یزد، این استان را مکانی ایده‌آل برای سرمایه‌گذاری و تولید برق خورشیدی دانست.

وی با اشاره به تقاضای بالای برق در استان‌های همجوار یزد، بر نیاز به همکاری مشترک بین ایران و چین برای تولید پنل‌ها، باتری‌های خورشیدی و اینورترها تاکید کرد و از آمادگی پارک علم و فناوری یزد برای همکاری در حوزه‌های IT، انرژی‌های تجدیدپذیر و الکترونیک خبر داد.

همکاری برای مقابله با چالش‌های اقلیمی

فاطمه مرادیان، نماینده سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین و آب‌های جوی، با اشاره به تجارب ارزشمند چین در زمینه بیابان‌زدایی و بارورسازی ابرها، خواستار همکاری با این کشور در زمینه مقابله با چالش‌های اقلیمی شد.

 وی با اشاره به تاثیر اقلیم گرم و خشک بر کشور و فعالیت سازمان متبوعش در زمینه تعدیل آب و هوا، از تمایل ایران برای استفاده از تجارب، امکانات و تجهیزات چین در زمینه بارورسازی ابرها خبر داد و خواستار تبادل علمی با کمک استاد و دانشجویان هر دو کشور و انجام پروژه‌های تحقیقاتی مشترک نیز در این زمینه شد.

رضایی‌نژاد، مدیرعامل شرکت پیشگامان کویر یزد، با اشاره به آمادگی منطقه بندر خشک یزد برای اتصال ریلی به بنادر خشک شیان و کوربان، این منطقه را به عنوان دروازه‌ای برای تجارت با چین معرفی کرد.

 وی با اشاره به کاهش زمان انتقال کالا از شیان به یزد از 60 روز به 18 روز از طریق این اتصال ریلی، آمادگی این شرکت را برای ارائه خدمات به شرکت‌های چینی و تحویل بار آن‌ها در این نقطه اعلام کرد.

یزد، سرزمین فرصت‌ها

یک سرمایه‌گذار چینی مقیم یزد نیز در این نشست با ابراز خرسندی از دیدار با سفیر چین در یزد، خود را نیمه یزدی خواند و با اشاره به سخت‌کوشی مردم یزد، این شهر را سرزمینی سرشار از فرصت‌های سرمایه‌گذاری دانست.

 وی با تاکید بر پتانسیل بالای یزد در زمینه انرژی خورشیدی و منابع معدنی، آمادگی خود را برای کمک به توسعه روابط تجاری بین دو کشور اعلام کرد.

حمایت همه‌جانبه برای توسعه همکاری‌ها

مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، با اشاره به سابقه ۲۲ساله حضور چینی‌ها در یزد، از حضور سفیر چین و علاقه‌مندی اتاق بازرگانی یزد برای توسعه همکاری‌ها استقبال کرد و تأکید کرد: وظیفه ما باز کردن راه است؛ ولی اقدام را باید فعالین اقتصادی انجام دهند.

 وی با اشاره به تأثیر تحریم‌ها بر روابط اقتصادی ایران و چین، ابراز امیدواری کرد که با سفر قریب‌الوقوع رئیس‌جمهور ایران به چین، درهای جدیدی برای همکاری‌های اقتصادی دوجانبه باز شود.

سخت‌کوشی مردم یزد، کلید توسعه همکاری‌های ایران و چین است

 زونگ پی وو، سفیر چین در ایران، در این نشست با اشاره به مشترکات فرهنگی و اقتصادی بین دو ملت، بر عزم کشور چین برای گسترش همکاری‌ها با این استان تأکید کرد.

سفیر چین ضمن ابراز خرسندی از حضور در این شهر تاریخی، گفت: کمتر از یک روز است که در یزد هستیم؛ اما یزد در ذهن ما ماندگار شده است. متوجه شدم که نقاط مشترک بسیاری بین مردم یزد و چین وجود دارد و مردم این شهر، نمادی مهم از ملت ایران هستند.

زونگ پی وو، سخت‌کوشی و خردمندی را از ویژگی‌های بارز مردم یزد دانست و گفت: بازدید از نمایشگاه بین‌المللی صنایع‌دستی یزد و دیدن فرش‌هایی که توسط خانواده‌هایی با چهار نسل بافته شده است، نشان از اهمیت خانواده به‌عنوان یک واحد مهم در جامعه دارد. در چین نیز، خانواده با سخت‌کوشی، زندگی خود را بهبود می‌بخشد.

وی با اشاره به شرایط سخت آب‌وهوایی یزد، افزود: مردم یزد با هوش و خردمندی، شهر خود را ساخته و تمدن خود را ایجاد کرده‌اند.

سفیر چین، با تأکید بر اهمیت دوستی بین دو ملت، گفت: روابط دوستانه ایران و چین، قدمت زیادی دارد و مردم هر دو کشور، این روابط را گرامی می‌دارند.

 وی با اشاره به جایگاه چین به‌عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران، بر ضرورت تقویت همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف تأکید کرد و از پیگیری طرح کمربند جاده‌ای ویژه خبر داد.

زونگ پی وو، با اشاره به پتانسیل بالای یزد در زمینه انرژی خورشیدی و منابع معدنی، به آمادگی شرکت‌های چینی برای سرمایه‌گذاری در این استان اشاره کرد. وی همچنین از تجار یزدی دعوت کرد تا با سفر به چین و حضور در نمایشگاه‌های تجاری، محصولات خود را به بازار این کشور معرفی کنند.

زونگ پی وو، در پایان سخنان خود، با تاکید بر جدیت پکن در پیگیری پیشنهادات مطرح شده، گفت: پس از بازگشت با جدیت پیشنهادات شما را بررسی می‌کنیم و کمک می‌کنیم که همکاری و تبادل‌ها بین یزد و چین بیشتر شود.

 وی همچنین از فعالان اقتصادی یزد دعوت کرد تا در آینده نزدیک، به چین سفر کنند و زمینه‌های همکاری‌های بیشتر را بررسی کنند.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا